עורך דין רשלנות רפואית – מתי נפנה אליו

לפנות לעורך דין רשלנות רפואית

לא פעם אנחנו שומעים או קוראים בתקשורת על מקרים בהם מטופלים מאשימים רופאים בטיפול רשלני, טיפול שגרם להם נזק, בין אם לטווח הקצר ובין אם לטווח הארוך.

לא כל מקרה כזה הוא בהכרח עילה לתביעה משפטית בגין רשלנות ונזקין. יש לא מעט מקרים בהם הרופא אומנם לא הצליח להביא לתוצאה המיוחלת, אך הסיבה לכך היא לא טיפול רשלני. על מנת לדעת האם יש עילה לתביעה משפטית, האם באמת ניתן לטעון שרופא נקט בגישה רשלנית, יש לפנות אל עורך דין רשלנות רפואית והוא יחליט, על פי הנתונים של התיק, האם כדי לנו לפנות אל בית המשפט או לא.

עורך דין רשלנות רפואית מתמחה בכל מה שקשור לנושא לתביעות כנגד רופאים ומרכזים רפואיים, בגין רשלנות ונזקין. הוא יודע לבחון האם המקרה אכן מוגדר כמקרה כזה או כמקרה של חוסר מזל, מצב בו הטיפול פשוט לא צלח.

מה ההבדל בין שני המקרים?

מקרה של רשלנות רפואית ונזקין, מוגדר כמקרה בו הרופא נקט בגישה לא ראויה, לא נכונה, גישה שאיננה מקובלת בעולם הרפואי ובטיפול שאיננו מקובל בתחום שלו. מעבר לכך, יש להוכיח שהטיפול הרשלני הוא שאחראי על הנזק שנגרם למטופל.

במילים אחרות, צריך להוכיח שהרופא נקט בגישה רשלנית והיא זו שהובילה לתוצאה השלילית של הטיפול. אם לא מצליחים להוכיח את זה, אז יש בעיה בתביעה כולה.

המקרה השני הוא שונה. כאן מדובר על מצב בו הטיפול לא מצליח, אך לא בגלל רשלנות אלא מסיבות אחרות. למשל, בגלל שהבעיה היתה מסובכת יותר, בגלל שהבעיה הסתבכה תוך כדי התהליך ועוד. כלומר, פה מדובר כבר על דברים שהרופא לא יכול לשלוט בהם, גם אם הם ינקט בגישת הטיפול הטובה ביותר שיש וגם אם יהיה הכי זהיר והכי אחראי שאפשר.

במקרה כזה, על עורך דין רשלנות רפואית אמין, לטעון בכנות בפני מי שהגיע אליו עם מקרה כזה, שאין לו שום קייס, ואין שום סיבה שהוא יפנה לבית משפט, מאחר והוא לא ינצח.